Latem i wczesną jesienią możemy cieszyć się wieloma świeżymi warzywami – m.in. pomidorami, kukurydzą, kalafiorami, brokułami, cukinią, bakłażanem, ogórkami, papryką, szpinakiem, sałatą, rukolą, fasolą szparagową, botwinką, szparagami, czy rabarbarem.  

Tylko sezonowe warzywa dostarczą nam całą gamę składników mineralnych, witamin oraz substancji bioaktywnych wytwarzanych tuż pod skórką pod wpływem promieni słonecznych. Stanowią cenne źródło składników mineralnych, takich jak sód, magnez, wapń, żelazo, fosfor, potas. Posiadają witaminy K, B1, B2, B6, C oraz kwas foliowy, pantotenowy (witamina B5), biotynę oraz błonnik pokarmowy.

Większość warzyw zbieranych w sezonie letnim można spożywać na surowo, duszone, pieczone, jako składnik zapiekanek, zup warzywnych oraz sałatek. Kalafior, brokuły, kukurydza, czy fasolka szparagowa będą doskonale smakować grillowane, ugotowane w wodzie lub na parze i podane z margaryną Śniadaniową z Masłem. Dodatek tego produktu nie tylko podkreśli walory smakowe potraw, ale także sprawi, że zawarte w warzywach witaminy rozpuszczą się i zostaną wchłonięte przez nasz organizm.

Margaryna Śniadaniowa z Masłem jest nowością Spółki „Bielmar”, która od ponad 65 lat łączy tradycyjną recepturę z nowoczesną technologią produkcji, tworząc wysoką jakość i doskonały smak margaryn, tłuszczów roślinnych i olejów.

Śniadaniowa z Masłem została przygotowana z myślą o miłośnikach świadomego, wygodnego odżywiania i smacznych potraw. Wyróżnia ją dodatek naturalnego masła (1,5%) i bogate walory smakowe. Duża zawartość kwasów omega-3 stawia margarynę wśród ważnych źródeł tych niezbędnych związków w naszej diecie. Polecana jest do smarowania pieczywa oraz jako dodatek do gorących dań. Na sklepowej półce znajdziemy ją w nowoczesnym, kwadratowym opakowaniu, ma którym dominuje wiosenna, zielona grafika.

Więcej informacji na temat Spółki „Bielmar” oraz oferowanych produktów znajdziesz na stronie www.bielmar.pl