● 12 dag makaronu świderki z mąki pełnoziarnistej
● 20 dag różyczek brokułów
● 2 marchewki
● 5 dag groszku cukrowego (mrożonego)
● pomidor
● 50 ml bulionu warzywnego
● 2 łyżki sosu sojowego
● kilka liści szpinaku
● 3 łyżki oleju
● łyżka kiełków sojowych
● sól, pieprz

Makaron ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Groszek cukrowy przekroić ukośnie na pół. Marchewki blanszować w osolonym wrzątku 4 min, osączyć. Wyciąć z plasterków gwiazdki. Brokuły z groszkiem cukrowym blanszować także ok. 4 minut. Osączyć. Pomidor obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Szpinak opłukać, osuszyć.
Olej rozgrzać, wrzucać porcjami szpinak, kilka sekund podsmażyć i wyjąć, osączyć na papierze.
Obgotowane warzywa i pomidor podsmażyć na gorącym oleju, wlać sos sojowy i bulion warzywny. Przyprawić solą i pieprzem, jeszcze chwilkę gotować.
Makaron podawać ze szpinakiem i sosem warzywnym, posypany kiełkami sojowymi.