● opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (45 dag)
● opakowanie budyniu waniliowego
● 1/2 l mleka
● żółtko
● truskawki lub inne owoce do dekoracji
● cukier puder

Ciasto francuskie rozmrozić. Proszek budyniowy wymieszać z odpowiednią ilością mleka, podaną na opakowaniu. Rozrobiony płyn wlać do reszty wrzącego mleka, mieszając, ugotować gęsty budyń. Zdjąć z ognia, ostudzić.
Rozmrożone ciasto rozwinąć. Foremką w kształcie serduszka (ewentualnie o innym kształcie), wyciąć 16 ciasteczek.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę serduszek ułożyć na blasze. W pozostałych 8 ciasteczkach mniejszą foremką o takim samym kształcie wyciąć mniejsze ciasteczka. Zrobione w ten sposób kontury przylepić do ułożonych na blasze ciastek (małe ciasteczka też ułożyć na blasze).
Żółtko roztrzepać, posmarować brzegi ciasteczek. Piec 15 min w temp. 200°C. Ostudzić. Ciastka napełnić budyniem, obłożyć truskawkami, posypać cukrem pudrem.