● 12 sztuk cannelloni
● łyżka oliwy
● mała cebula
● 2 ząbki czosnku
● łyżka igiełek rozmarynu
● 2 łyżki natki pietruszki
● 20 dag mielonej wołowiny
● jajko
● słoik Pesto alla Siciliana Agnesi
● 1/2 szklanki kremówki
● gałka muszkatołowa
● 4 łyżki startego parmezanu
● sól, pieprz

Makaron gotować ok. 2 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać mięso, rozmaryn i chwilę smażyć. Wrzucić natkę pietruszki. Zdjąć z ognia, wbić jajko, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
Farszem napełnić cannelloni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać pesto orzechowym i śmietanką, oprószyć startą gałką. Posypać parmezanem i zapiekać 15 min w temp. 180°C.