SKŁADNIKI NA 10 PORCJI
- 2 kubeczki (po 20 dag) serka homogenizowanego
- 3 łyżeczki mąki pszennej
- szklanka mleczka kokosowego
- szklanka śmietany 30%
- 2 łyżki żelatyny
- 5 kropli aromatu migdałowego
- 5 łyżek cukru pudru
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 1/2 orzecha kokosowego
Mąkę rozprowadzić w małej ilości zimnego mleczka kokosowego, a pozostałe podgrzać. Do ciepłego mleczka wlać rozprowadzoną mąkę i gotować mieszając do zgęstnienia. Ostudzić.
Żelatynę zalać 1/4 szklanki wody. Gdy napęcznieje, podgrzać i rozpuścić. Serki utrzeć ze śmietaną i cukrem pudrem. Dodać żelatynę, wiórki, aromat i wymieszać. Całość zmiksować z masą mleczną, przełożyć do formy z kominkiem, odstawić do stężenia do lodówki.
Wieniec wyłożyć na talerz. Miąższ kokosa zestrugać nożykiem do warzyw. "Obierki" zwinąć w różyczki, ozdobić babkę. Podawać z musem owocowym lub konfiturami.