SKŁADNIKI NA 10 PORCJI

  • 2 kubeczki (po 20 dag) serka homogenizowanego
  • 3 łyżeczki mąki pszennej
  • szklanka mleczka kokosowego
  • szklanka śmietany 30%
  • 2 łyżki żelatyny
  • 5 kropli aromatu migdałowego
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/2 orzecha kokosowego

Mąkę rozprowadzić w małej ilości zimnego mleczka kokosowego, a pozostałe podgrzać. Do ciepłego mleczka wlać rozprowadzoną mąkę i gotować mieszając do zgęstnienia. Ostudzić.

Żelatynę zalać 1/4 szklanki wody. Gdy napęcznieje, podgrzać i rozpuścić. Serki utrzeć ze śmietaną i cukrem pudrem. Dodać żelatynę, wiórki, aromat i wymieszać. Całość zmiksować z masą mleczną, przełożyć do formy z kominkiem, odstawić do stężenia do lodówki.

Wieniec wyłożyć na talerz. Miąższ kokosa zestrugać nożykiem do warzyw. "Obierki" zwinąć w różyczki, ozdobić babkę. Podawać z musem owocowym lub konfiturami.