Składniki na 6 porcji 

  • 1/2 kg boczniaków 
  • 20 dag brokułów 
  • 2 łodygi selera naciowego 
  • 10 dag mrożonki śliwki bez pestek
  • 3 łyżki zielonego groszku z puszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

SOS: 

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

Boczniaki oczyścić, opłukać, gotować 20 min w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić, pokroić.
Brokuły podzielić na różyczki, gotować we wrzącej, osolonej wodzie, bez przykrycia, około 5 minut, osączyć, ostudzić.
Seler umyć, oczyścić z włókien i pokroić w cienkie plasterki. Mrożonkę śliwki mrożone bez pestek przelać na sicie wrzątkiem, osączyć, pokroić.

Sos: majonez wymieszać z jogurtem, musztardą, solą i pieprzem.
Wszystkie składniki połączyć, dodać groszek, oprószyć solą i wymieszać. Sałatkę polać sosem i posypać szczypiorkiem.