Składniki:
● 1 opakowanie Hochland Fetikos do sałatek (200 g)
● 1/2 kg świeżych liści szpinaku
● 200 g wołowiny
● duży ogórek
● 2 dymki ze szczypiorkiem
● 12 pomidorków koktajlowych
● 5 łyżek oliwy
● 2 łyżki octu winnego
● sól, pieprz

Liście szpinaku umyć i wrzucić do osolonego wrzątku, podgotować 2-3 minuty. Odsączyć, ostudzić, włożyć do salaterki. Wołowinę usmażyć lub zgrillować i pokroić w paski. Ogórek obrać i pokroić w plasterki. Dymki posiekać. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Hochland Fetikos do sałatek pokroić w kostkę.
Oliwę wymieszać z octem, szczyptą soli i pieprzu. Warzywa, mięso i Hochland Fetikos do sałatek wymieszać ze szpinakiem i polać sosem.