Składniki na 4 porcje
- 1/2 kg małych ziemniaków
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- mała cebula
- 2 puszki śledzi po meksykańsku
- strąk zielonej papryki
- 5 łyżek majonezu
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 łyżki bulionu z kostki
- łyżka musztardy
- sól, pieprz, papryka
Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, obrać, pokroić w kostkę.
Fasolę odcedzić na sicie, przepłukać zimną wodą, osączyć. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Szczypiorek pokroić Majonez wymieszać z bulionem i musztardą, przyprawić.
Ziemniaki, fasolę, śledzie, paprykę, cebulę i szczypiorek wymieszać w salaterce, polać sosem.