Składniki na 4 porcje

  • 1/2 kg małych ziemniaków
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • mała cebula
  • 2 puszki śledzi po meksykańsku
  • strąk zielonej papryki
  • 5 łyżek majonezu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki bulionu z kostki
  • łyżka musztardy
  • sól, pieprz, papryka

Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, obrać, pokroić w kostkę.
Fasolę odcedzić na sicie, przepłukać zimną wodą, osączyć. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Szczypiorek pokroić Majonez wymieszać z bulionem i musztardą, przyprawić.
Ziemniaki, fasolę, śledzie, paprykę, cebulę i szczypiorek wymieszać w salaterce, polać sosem.