PORCJA: 184 kcal  
PRZYGOTOWANIE: 45 minut
NA 4 PORCJE

● 600 g filetów z morskiej ryby
● 1/2 cytryny
● 3 łyżki oleju
● 2 łyżki kaparów
● 2 łyżki płatków migdałowych
● natka
● sól
● pieprz

Filety opłukać, pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem. Cytrynę sparzyć, z połowy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Skropić nim rybę. Odstawić na 15 minut do lodówki. Formę żaroodporną wysmarować łyżką oleju. Włożyć do niej rybę, skropić olejem. Piec pod przykryciem ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Posypać kaparami i płatkami migdałów. Piec dalej ok. 15 minut. Natkę opłukać, posiekać. Wymieszać ze skórką z cytryny. Rybę wyjąć z pieca. Posypać natką. Podawać np. z ziemniakami z wody.