Ciasto:

  • szklanka (17 dag) mąki
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • żółtko 
  •  łyżka śmietany 12%
  • sól

Owoce i masa:

  • po 35 dag czereśni i wiśni
  • 1/2 szklanki kremówki
  • jajko
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • tłuszcz do formy

Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 min do lodówki.
Ciasto rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę do tarty. Ponakłuwać widelcem, piec około 10 minut w temperaturze 200°C.
Wiśnie i czereśnie umyć, wydrylować, odstawić na 10 min, odlać sok. Jajko wbić do śmietany, dodać cukier, wymieszać. Osączone owoce układać na cieście. Zalać masą jajeczną. Piec 30 minut w temperaturze 180°C.