● 2 małe opakowania papieru ryżowego (po 50 g)
● 40 dag mielonej wieprzowiny
● 1/2 kg szpinaku
● cebula
● łyżeczka startego imbiru
● 2 łyżki sosu sojowego
● olej
● sól

Szpinak przebrać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 3 minuty. Odcedzić, osączyć.
Cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać mielone mięso, imbir i sos sojowy, wymieszać, przyprawić solą, dusić 10 minut.
Ostudzić, dodać szpinak, wymieszać, przyprawić do smaku.
Papier ryżowy namoczyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na każdym arkuszu ułożyć niewielką ilość farszu, dokładnie zlepić formując pierożki lub sakiewki.
Dużą ilość oleju rozgrzać w rondlu lub frytownicy, partiami smażyć pierożki na złoto.