Składniki na 4 porcje

  • 1/2 kg wołowiny bez kości 
  • 4 pory
  • 2 cebule
  • strąk czerwonej papryki
  • strąk zielonej papryki
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • 6 łyżek oleju arachidowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżeczka mąki kukurydzianej
  • cukier, pieprz ziołowy

Mięso umyć, pokroić w plastry grubości 1/2 cm. Sos sojowy wymieszać z octem, 2 łyżkami oleju i mąką kukurydzianą. Mięso zalać marynatą, odłożyć na 20 minut.
W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć osączone z marynaty mięso i smażyć 5 minut.
Pory oczyścić, pokroić. Strąki papryki przekroić, oczyścić, pokroić w paski. Cebule obrać i też pokroić.
Mięso wyjąć z woka. Rozgrzać 2 łyżki oleju, usmażyć pory, cebulę i paprykę. Na wierzchu ułożyć plastry wołowiny, oprószyć szczyptą cukru i pieprzu ziołowego, podgrzać.