• 9 dag masła
  • niepełna szklanka (15 dag) mąki
  • 6 łyżek (6 dag) cukru pudru
  • żółtko
  • 25 dag twarożku
  • 3 łyżki (3 dag) cukru
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 20 dag świeżych malin 
  • tłuszcz do formy

Z zimnego masła, mąki, cukru pudru i żółtka szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią, włożyć na 30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować, podsypując mąką, podzielić na 12 równych części.
Natłuszczone i oprószone mąką łódeczkowate foremki wylepić ciastem. Piec 15 minut w temperaturze 190°C, na złotobrązowy kolor, ostudzić.
Maliny delikatnie opłukać, osuszyć. Twarożek, cukier i cukier waniliowy wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z twarożkiem. Łódeczki wypełnić kremem. Obłożyć malinami. Potem udekorować żagielkami z bibułki na wykałaczkach.