Składniki:

  • 1 opakowanie ulubionego makaronu ryżowego TaoTao (nitki, wstążki, z brązowego ryżu lub z tapioką)
  • sos sojowy TaoTao - sos słodko-pikantny TaoTao
  • 300 g polędwicy wieprzowej lub chudego schabu
  • 1 seler naciowy
  • 2 papryki czerwone
  • 1 duża marchew
  • pęczek szczypiorku
  • ząbek czosnku
  • oliwa lub olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe zamarynować w sosie sojowym TaoTao min. 4 godziny przed przygotowaniem potrawy. Następnie pokroić w dużą kostkę lub paski i podsmażać na patelni z dodatkiem pieprzu i rozdrobnionego czosnku, aż zmięknie. Warzywa pokroić w kostkę lub talarki i dodać do mięsa 15 min. przed końcem smażenia. Makaron ryżowy TaoTao przygotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzony ułożyć na talerzu i dodać mięso wraz z warzywami z patelni. Potrawę podać obficie polaną sosem słodko-pikantnym TaoTao. Smacznego.

Makarony ryżowe TaoTao:

  • gama makaronów to: makaron ryżowy nitki, makarony ryżowy wstążki, makaron ryżowy z tapioką, makaron z brązowego ryżu nitki
  • produkowane z naturalnych składników, bogate w cenne składniki odżywcze
  • nie zawierają glutenu
  • wyśmienite do dań kuchni orientalnej i europejskiej, także do tradycyjnych polskich potraw, doskonała propozycja do lekkich sałatek i zup, stanowią idealny dodatek do smażonych dań warzywnych, mięsnych oraz rybnych
  • mają delikatny smak
  • nie wymagają gotowania: wystarczy zalać wrzątkiem i odczekać kilka minut