SKŁADNIKI NA 6 PORCJI 

● kurczak (1,6 kg)
● 15 dag cebuli
● 2 ząbki czosnku
● 6 łyżek oliwy
● łyżeczka miodu
● 100 ml wiśniówki
● kilka nitek szafranu
● 5 dag obranych migdałów
● 5 dag sułtanek
● 300 ml bulionu drobiowego
● 25 dag dojrzałych pomidorów
● 20 dag ciecierzycy (z puszki)
● 6 łyżek posiekanej natki pietruszki
● sól, pieprz

Piersi kurczaka pokroić na 20 cieniutkich plasterków, lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące.
Szałwię umyć i osączyć. Każdy plaster szynki pokroić na 4 części. Na każdym kawałku szynki położyć sznycelek i listek szałwii. Zwinąć i zapiąć wykałaczką.
W woku podgrzać olej, włożyć roladki i polać marsalą. Wok przykryć i smażyć 5-8 minut.