PORCJA: 452 kcal

PRZYGOTOWANIE: 30 minut

NA 6 PORCJI

  • 6 cienkich filetów z kurczaka
  • 1–2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej Krakowski Kredens
  • 6 plastrów boczku niedzielnego Krakowski Kredens
  • 2–3 łyżki białego wytrawnego wina Remeny
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz

Mięso opłukać, lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Wymieszać z 2 łyżkami oliwy i tymiankiem. Marynatą polać mięso. Wstawić na 2–3 godziny do lodówki. Mięso osączyć z marynaty, posmarować musztardą i zrolować. Każdą roladkę owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką. Podsmażyć na reszcie oliwy. Zalać winem i bulionem. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić ok. 20 minut. Przed podaniem udekorować świeżym tymiankiem.