Składniki na 4 porcje

  • 60 dag piersi kurczaka
  • 20 dag młodej marchewki 
  • 2 gruszki 
  • 2 jabłka 
  • papryczka czuszka 
  • 3 łyżki oleju 
  • 100 ml białego wina 
  • szklanka śmietany 36% 
  • szczypta Cynamonu PRYMAT
  • curry, imbir, biały pieprz, sól

Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Natrzeć imbirem, solą i pieprzem. Czuszkę oczyścić z pestek, drobno posiekać.
Olej rozgrzać w rondlu, obsmażyć mięso. Dodać czuszkę, oprószyć curry, zalać winem, wymieszać, dusić 10 minut.
Marchewkę oczyścić, pokroić na plasterki. Gruszki i jabłka obrać, pokroić na cząstki. Owoce razem z marchewką dodać do kurczaka, wlać śmietanę, dusić do miękkości (ok. 15 minut). Od czasu do czasu zamieszać. Przyprawić imbirem, cynamonem, pieprzem i solą.