Składniki na 6 porcji

● 2 opakowania gotowego purée ziemniaczanego
● 1/2 kg kaszanki
● 2 cebule
● olej
● keczup
● kilka listków bazylii
● sól, pieprz, ew. gałka muszkatołowa

Cebule obrać, pokroić w piórka. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Kaszankę wyjąć z osłonek, rozdrobnić.
Purée przygotować wg przepisu na opakowaniu (ew. przyprawić do smaku gałką muszkatołową). Gorące nałożyć do żaroodpornej formy, wyrównać.
Kaszankę rozłożyć na purée. Posypać cebulą. Zapiekać 10-15 minut w temp. 180°C. Posypać listkami bazylii, polać keczupem.

NASZA RADA 
Jeśli masz więcej czasu, purée możesz przygotować sama. Ugotowane ziemniaki należy zemleć lub utłuc i podgrzewając wymieszać z odrobiną mleka i łyżką masła, ew. przyprawić do smaku gałką muszkatołową.