● 60 dag wołowiny bez kości
● puszka czerwonej fasoli (ok. 45 dag)
● 2 cebule
● 2 kolby kukurydzy
● 4 ząbki czosnku
● pół główki włoskiej kapusty
● 300 ml bulionu wołowego
● 5 łyżek oleju
● 2 listki laurowe
● łyżeczka pieprzu cayenne
● sól, pieprz

Mięso wołowe pokroić w małą kostkę. Cebule obrać i pokroić w krążki. Kolby kukurydzy umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Kapustę pokroić w ćwiartki, wykroić głąb i poszatkować.
Olej rozgrzać w ciężkim garnku i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na ostrym ogniu. Wlać bulion, włożyć cebulę, kapustę, liście laurowe i czosnek. Przyprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Przykryć.
Piec ok. 40 min w temp. 190°C. Dodać kolby kukurydzy, osączoną czerwoną fasolę. Piec jeszcze około 10 minut. Jeśli trzeba, można doprawić pieprzem.