Dla 4 osób

  • 8 jajek na twardo
  • mała cebula
  • łyżka oleju
  • 4 sardynki
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
  • kilka łyżek tartej bułki
  • natka

Jajka bez obierania przekroić wzdłuż. Delikatnie, tak by nie uszkodzić skorupek,
wyjąć połówki i posiekać. Cebulę obrać, drobno pokroić. Podsmażyć na łyżce oleju.
Wymieszać z jajkami, sardynkami, masłem, śmietaną i  koperkiem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełnić skorupki jajek.
Obsypać wierzch tartą bułką i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Podawać na ciepło lub na zimno udekorowane natką.