60 ml Likieru Czekoladowego Chopin
150 ml śmietanki 36%
50 g miodu lipowego
20 g startego świeżego imbiru
50 g masła 
100 g kakao E.Wedel  

Informacje dodatkowe: 
Czas przygotowania: 40 minut, czas chłodzenia: 3 godziny

Wykonanie: Zagotuj w rondelku śmietankę, miód oraz świeży, starty imbir. Po zagotowaniu dodaj do masy pokruszoną gorzką czekoladę E.Wedel i odstaw całość na 5 minut. Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę i dodaj miękkie masło oraz Likier Czekoladowy Chopin, całość wymieszaj. Ostudzoną masę truflową przelej do foremki (lub na głęboką tacę) wyłożonej folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 3 godziny. Po wyjęciu masy z lodówki,  pokrój ją na kostki i każdą z nich obtocz w kakao E.Wedel. W ten sposób powstałe trufle poukładaj równo na tacy. Najlepiej smakują z filiżanką czekolady lub z małym espresso.