Na ciasto:
● 15 dag pszennej mąki pełnoziarnistej .
● łyżka cukru pudru
● 12,5 dag masła

Na nadzienie:
● 3 jajka
● 4 łyżki syropu klonowego lub miodu
● 3 łyżki masła
● 25 dag różnych orzechów (włoskich, ziemnych, laskowych, pinii)

Ciasto: mąkę, masło, łyżkę bardzo zimnej wody i cukier puder szybko zagnieść, uformować kulę. Owinąć folią i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Formę na tartę natłuścić. Ciasto rozwałkować, włożyć do formy i uformować brzeg.

Spód ponakłuwać widelcem, obciążyć, np. suchym grochem. Piec 15 min w temp. 200°C. Usunąć groch, spód ostudzić.

Nadzienie: jajka roztrzepać, wymieszać z syropem i płynnym masłem. Masę wylać na spód i posypać orzechami. Piec około 25 minut w temp. 180°C.