● 1 i 1/2 szklanki (25 dag) mąki
● sól
● 2 łyżki cukru pudru
● 2 dag drożdży
● 50 ml mleka
● 4 jajka
● 12 dag masła
● 20 dag Nutelli
● tłuszcz do foremek

Mąkę przesiać do miski, wymieszać ze szczyptą solą i cukrem. Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. W środku mąki zrobić wgłębienie, wlać zaczyn, dodać 3 jajka. 
Połączyć wszystkie składniki i zagniatać ciasto 5 min, aż będziegładkie i elastyczne. Dodawać po kawałku masła i wgniatać, aby się połączyło z ciastem. Gdy pojawią się bąbelki, owinąć ciasto folią i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
12 foremek do babeczek wysmarować tłuszczem i ułożyć na blasze. Ciasto podzielić na 12 porcji. Uformować krążki. Na każdy nałożyć Nutellę i skleić, formując kulkę.
Włożyć do foremek sklejeniem do dołu. Zostawić w ciepłym miejscu na 30 min, aż podwoją objętość. 
Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 min w temp. 200°C. Lekko wystudzić, podawać ciepłe.