Składniki na 10 porcji

BISZKOPT:
● 3 łyżki cukru pudru
● szklanka mąki
● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
● 4 jajka
● tłuszcz i tarta bułka do formy
KREM:
● 25 dag masła
● 5 łyżek cukru pudru
● 3/4 szklanki kefiru
● 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny
● 1/2 słoika dżemu malinowego
● 3/4 kg malin

Biszkopt: żółtka oddzielić od białek, utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem i 3 łyżkami gorącej wody. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Tortownicę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Wlać ciasto, piec 25 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić, przekroić na 2 lub 3 krążki, przełożyć dżemem malinowym.
Krem: masło utrzeć z cukrem i skórką z cytryny. Stale mieszając dodawać po łyżce kefiru. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać. Maliny przebrać, opłukać, osuszyć, ułożyć na kremie. Wstawić do lodówki na godzinę.