SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

  • 60 dag filetów z morszczuka 
  • opakowanie mrożonki Mieszanka chińska Hortex 
  • 2/3 szklanki ryżu 
  • 2 winne jabłka
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki rodzynek 
  • łyżeczka suszonego koperku  
  • sól, pieprz

W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej, wsypać ryż, podsmażyć. Wlać szklankę wody, dodać sos sojowy, sól, gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Wsypać mieszankę chińską (bez rozmrażania), dusić pod przykryciem jeszcze 8 minut.
Filety z morszczuka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie plasterki. Ryby i jabłka włożyć do woka, dusić 8-10 minut.
Posypać rodzynkami i koperkiem, przyprawić, zagotować.