SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

kurczak (ok. 1,2 kg)
2 marchewki
pietruszka
cebula
listek laurowy
1/2 pora
25 dag makaronu, np. wstążki
2 goździki
2 łyżki posiekanej natki
łyżka Warzywnego koncentratu smakowego np. WINIARY

Kurczaka umyć, włożyć do dużego garnka i zalać ok. 2 l zimnej wody. Zagotować, zdjąć szumowiny i gotować 1 godzinę.
Marchewki i pietruszkę obrać. Por oczyścić. Cebulę obrać, naszpikować goździkami.
Warzywa wrzucić do wywaru, dodać listek laurowy i Warzywny koncentrat smakowy WINIARY, gotować 1 godzinę.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Kurczaka wyjąć, mięso obrać z kości, pokroić w kawałki. Rosół przecedzić. Marchewkę pokroić w plasterki, wraz z mięsem włożyć do rosołu. Ewentualnie przyprawić odrobiną soli. Rosół posypać natką, podawać z makaronem.