SKŁADNIKI: NA 4 PORCJE

● 12 mrożonych paluszków rybnych
● 30 dag makaronu rurki
● puszka pomidorów bez skórki (40 dag)
● 3 świeże pomidory
● 20 dag startego żółtego sera (np. gouda)
● olej do smażenia
● 1/2 pęczka dymki
● ew. kilka kropli tabasco
● cukier, sól, pieprz

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć.
Paluszki usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu. Pomidory bez skóry wraz z zalewą włożyć do rondelka, zagotować, przyprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i ew. sosem tabasco. Zmiksować na gładki sos. Świeże pomidory opłukać, pokroić w plasterki.
Makaron wyłożyć na dno żaroodpornej formy, obłożyć plasterkami pomidorów. Oprószyć solą, pieprzem, polać sosem pomidorowym. Rozłożyć paluszki, posypać startym serem. Zapiekać 10 min w temp. 220°C. Posypać dymką.