Składniki na spód:

  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka cukru
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 20 g masła
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 żółtko


Składniki na sernik:

  • 1 kg zmielonego twarogu
  • 5 jajek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 dojrzałe banany


Składniki na ciasto wymieszać i zagnieść z nich szybko ciasto. Schłodzić je w lodówce przez min 30 minut. Następnie je rozwałkować, wyłożyć nim formę i podpiec przez 10 min w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Wystudzić.

Jajka zmiksować z cukrem i stopniowo dodawać do niego ser, ciągle miksując. Dodać mąkę i pokrojone banany, miksować do ich rozdrobnienia. Wylać masę serową na spód i piec około 80 minut w 180 stopniach Celsjusza. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika, pozostawić do przestudzenia, następnie stopniowo otwierać piekarnik.