PORCJA: 240 kcal
PRZYGOTOWANIE: 30 minut

NA 4 PORCJE:
1/2 awokado
sok z cytryny
200 g szparagów (z puszki)
8 liści sałaty lodowej
50 g migdałów
80 g suszonych pomidorów marynowanych w oleju
4 tortille
garść świeżej kolendry
sól
pieprz cayenne

Z awokado usunąć pestkę, miąższ obrać, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Szparagi osączyć. Sałatę opłukać, osuszyć. Migdały zmiksować z pomidorami i 1–2 łyżkami oleju z pomidorów. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tortille podgrzać. Na każdej rozsmarować masę migdałowo- -pomidorową, nałożyć po 2 liście sałaty, kolendrę, szparagi i awokado. Zrolować i podawać.