§ 1
  1. Organizatorem „Kulinarne Warsztaty”, zwanych dalej „Warsztatami”, jest G+J Gruner+Jahr Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością & C.O. sp. k. z siedzibą w Warszawie (02-674), ul. Marynarska 15, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000032714, NIP 897-14-11-483, wydawca prasowy, zwana dalej „Organizatorem”.
  2. O udział w akcji „Kulinarne Warsztaty” (zwanej dalej Warsztatami) mogą ubiegać się użytkownicy profili: Moje Gotowanie, Claudia w portalu społecznościowym Facebook oraz strony www.kobieta.pl, którzy wyrażą chęć uczestnictwa w Warsztatach i wyślą przepis pod hasłem „Kulinarne Warsztaty”.
  3. Do udziału w Warsztatach może zgłosić się każda pełnoletnia osoba fizyczna, nie będąca jednocześnie zawodowym kucharzem (tj. kucharzem posiadającym dowolny stopień w hierarchii zawodowej), która prześle przepis z użyciem produktów marki Kamis pod hasłem: „Kulinarne Warsztaty”.
  4. Zgłoszenie do udziału w Warsztatach należy przesłać na adres e-mail: szkola.gotowania@guj.pl do dnia 10.09.2012.
  5. W Warsztatach mogą brać udział osoby posiadające pełną zdolność do czynności prawnych.

§ 2

 Zakwalifikowanie do Kulinarnych Warsztatów

  1. Zgłaszający się do Warsztatów zostają zakwalifikowani do udziału decyzją jury, które oceni zgłoszenie pod kątem formalnym (zgodnie z § 1 pkt 2) oraz pod kątem atrakcyjności przesłanego przepisu.
  2. Do udziału w Warsztatach zostanie zakwalifikowanych 12 osób (zwanych dalej Zgłaszającymi).
  3. Zgłaszający wyraża zgodę na uczestnictwo w  Warsztatach na warunkach określonych w niniejszym Regulaminie.

 

§ 3
 Etapy i przebieg  Kulinarnych Warsztatów

1. Etap I

a) Wszyscy zainteresowani udziałem w Kulinarne Warsztaty, przesyłają zgłoszenia zgodnie z § 1 pkt 2

2. Etap II. Wybór uczestników

a)   Ze wszystkich zgłoszeń uczestnictwa otrzymanych przez Organizatora, spełniających warunki niniejszego regulaminu, a w szczególności § 1 pkt 2, Jury, w skład którego, wchodzić będzie zastępca redaktor naczelnej miesięcznika Claudia i Karol Okrasa, wybierze 12 ich zdaniem najciekawszych przepisów i zakwalifikuje je do Kulinarnych Warsztatów.

Zobacz także:

3. Etap III. Warsztaty

a)   W dniu 16 września 2012 będą odbywały się  warsztaty, podczas których uczestnicy pod okiem Karola Okrasy będą przygotowywać 3 dania z Kuchni Świata.

b) W  warsztatach weźmie udział 12 uczestników wyłonionych przez Jury;

c) Organizator zapewni każdemu uczestnikowi warsztatów wyposażenie stanowiska kulinarnego o podobnym standardzie;

d) Organizator zapewnia wszystkie produkty niezbędne do przygotowywania potrawy.

e)  Organizator nie zapewnia zakwaterowania uczestnikom Warsztatów.

f) Organizator poinformuje wszystkich uczestników  Warsztatów o szczegółach Warsztatów, tj. dokładnym miejscu,  godzinie rozpoczęcia, szczegółowym harmonogramie, w terminie na 3 dni przed danym terminem zajęć, telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej.

4. Etap IV. Publikacje

a) Z Warsztatów będą przygotowane reportaże zdjęciowe, przepisy, które zamieszczone będą na stronie www.kobieta.pl .

§4

 Postanowienia końcowe

  1. Organizator zastrzega sobie prawo fotografowania uczestników Warsztatów  oraz ich prac w trakcie ich wykonywania i po ich wykonaniu oraz wykorzystywania powstałych zdjęć (w tym zawierających wizerunki uczestników) w zakresie, o którym mowa w §3 pkt 4.
  2. Z chwilą przesłania zgłoszenia do Kulinarych Warsztatów przez każdego ze Zgłaszających się, Organizatorowi zostaną udzielone licencje do przesłanych przez nich zdjęć i przepisów, na następujących polach eksploatacji:

a)   utrwalanie i zwielokrotnianie  - wytwarzanie określoną techniką egzemplarzy przepisu i zdjęcia, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego, video-filmowanie oraz techniką cyfrową, wprowadzenie do pamięci komputera,

b)   w zakresie obrotu oryginałem albo egzemplarzami, na których przepis i zdjęcie utrwalono - wprowadzanie do obrotu, użyczenie, dzierżawa lub najem oryginału albo egzemplarzy,

c)   w zakresie rozpowszechniania przepisu i zdjęcia w sposób inny niż określony w punkcie b) - publiczne wykonanie, wystawienie, wyświetlenie, odtworzenie oraz nadawanie i reemitowanie, a także publiczne udostępnianie przepisu i zdjęcia w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym;

d)   wykonywanie przeróbek przepisu i zdjęcia, wykonywanie zależnych praw autorskich.

e)   Organizatorowi przysługuje prawo udzielenia dalszych sublicencji.

1.      Ponadto, zgłaszający się zobowiązują się, że nie będą wykonywać w stosunku do Organizatora ani jego następców prawnych przysługujących mu w stosunku do przepisu i zdjęcia autorskich praw osobistych, w tym:

a)   do autorstwa przepisu

b)   do decydowania o oznaczaniu przepisu i zdjęcia swoim nazwiskiem lub pseudonimem albo udostępnianiu go anonimowo,

c)   do nienaruszalności treści i formy przepisu oraz jego rzetelnego wykorzystywania,

d)   do decydowania o pierwszym udostępnieniu przepisu publiczności,

e)   do nadzoru autorskiego nad sposobem korzystania z przepisu,

f)   do rozporządzania i korzystania z opracowań przepisu oraz do wyłącznego zezwalania na wykonywanie zależnych praw autorskich,

  1. Wszelką odpowiedzialność prawną za naruszenie praw osób trzecich spowodowane wykorzystaniem przez Organizatora lub jego następców prawnych przepisu przysłanego przez Zgłaszającego, który wbrew warunkom niniejszego regulaminu, nie był jego autorem, ponosić będzie ten Zgłaszający, a Organizatorowi lub jego następcom prawnym przysługiwać będą ewentualne roszczenia regresowe w stosunku do Zgłaszającego.
  2. Reklamacje związane z Kulinarnymi Warsztatami mogą być zgłaszane w formie pisemnej pod rygorem nieważności, na adres Organizatora wskazany w par. 1 ust. 1 "Reklamacja – Kulinarne Warsztaty ", w terminie 14 (czternastu) dni od dnia odbycia się warsztatów tj. od 16.09.2012. Reklamacje spóźnione nie będą rozpatrywane. Reklamacje rozpatruje Organizator w terminie 14 (czternastu) dni od daty wpłynięcia reklamacji oraz przekazuje informacje zainteresowanemu w terminie 14 (czternastu) dni od powzięcia decyzji, wysyłając list polecony przed upływem ww. terminu.
  3. Dane osobowe Zgłaszających się do udziału w Kulinarnych Warsztatów uzyskane w związku z organizacją i przeprowadzeniem Kulinarnych Warsztatów będą przetwarzane wyłącznie w celach związanych z organizacją i przeprowadzeniem Warsztatów, chyba, że Uczestnik warsztatów wyrazi zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w celach marketingowych. Dane osobowe ww. osób przetwarzane będą przy zachowaniu zasad określonych w ustawie o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997 r. Nr 133, poz. 883 z późn. zmianami). Administratorem danych osobowych udostępnionych przez ww. osoby będzie G+J Gruner + Jahr Polska Sp. z o.o. & Co. Sp Komandytowa z siedzibą w Warszawie 02-674, przy ul. Marynarska 15.. Administrator danych może powierzyć innemu podmiotowi na zasadach przewidzianych w przepisie art. 31 ustawy o ochronie danych osobowych, w drodze umowy zawartej na piśmie, przetwarzanie danych osobowych w celach i w zakresie związanym z organizacją i przeprowadzeniem Kulinarnych Warsztatów.
  4. Podanie danych osobowych w Kulinarnych Warsztatów ma charakter dobrowolny. Osobom udostępniającym dane przysługuje prawo do wglądu do swoich danych oraz możliwość ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.
  5. Organizator nie odsyła nadesłanych przepisów.
  6. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego Regulaminu i warunków Kulinarnych Warsztatów.
  7. We wszystkich sprawach dotyczących Kulinarnych Warsztatów, a nieuregulowanych w niniejszym Regulaminie mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, a w szczególności przepisy kodeksu cywilnego.
  8. Wszelkie spory dotyczące Kulinarnych Warsztatów, które nie znajdą rozwiązania w trybie reklamacyjnym będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Organizatora.