Składniki:
  • 2 galaretki o dowolnych smakach
  • puszka skondensowanego niesłodzonego mleka
  • 3,5 łyżeczki żelatyny
  • szklanka śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 białka

Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć, zmiksować (na najwyższych obrotach) z mlekiem z puszki. Wlać do tortownicy, wstawić do lodówki do stężenia. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, odstawić do ostudzenia. Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę. Dodać ją do kremówki razem z ostudzoną żelatyną. Masę wylać na warstwę mleczną i wstawić do lodówki do stężenia. Drugą galaretkę przygotować w 2/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Tężejącą wylać na wierzch deseru, schłodzić.