Składniki na 4 porcje 

● 60 dag małych ziemniaków
● pomarańcza
● 8 listków laurowych
● 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
● 2 łyżki oliwy
● 2 łyżeczki grubej soli morskiej

Ziemniaki wyszorować, osuszyć i naciąć głęboko wzdłuż. Pomarańczę wyszorować gorącą wodą i skroić cienko skórkę (bez białej części). Skórkę pokroić na kawałki długości 4–5 cm (miąższ zachować do innych dań). W nacięcie każdego ziemniaka włożyć po 1 listku laurowym i po kawałku skórki pomarańczowej.
Nasiona kopru włoskiego posiekać. Wymieszać z gruboziarnistą solą morską i oliwą, obtoczyć w tym ziemniaki.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 45 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem usunąć skórkę i listki laurowe. Podawać do mięs.