PORCJA: 400 kcal

PRZYGOTOWANIE: 25 minut

NA 4 PORCJE

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 125 g mozzarelli
  • ostra papryka w proszku
  • pieprz cayenne
  • łyżka skórki startej z cytryny
  • 8 plastrów boczku
  • 2 łyżki oleju
  • 400 g pomidorków cherry
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • sól

Mięso umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Ser pokroić w plastry, ułożyć na letach i zwin papryką, pieprzem cayenne, solą i skórką z cytryny. Każdą porcję owinąć plastrem bocz żyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Mięso i pomidorki przełożyć do formy żarodpo telnię do pozostałego ze smażenia tłuszczu wlać wino. Podgrzewać, aż część płynu Sosem polać mięso i pomidorki. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.