● po 6 czerwonych i żółtych papryk
● cebula
● czosnek
● 2 łyżki oleju
● 1/2 kg mielonej wołowiny
● 3 łyżeczki ostrej mielonej papryki
● 2 łyżeczki mielonego kminku
● po 10 dag kukurydzy i czerwonej fasoli z puszki
● puszka pomidorów (40 dag)
● szklanka bulionu warzywnego
● 7 dag chipsów tacos
● 10 dag startego łagodnego sera (np. gouda)
● 2 łyżki natki
● tłuszcz do formy
● sól, pieprz

Strąki papryki umyć. Przekroić na pół, usunąć pestki. Posiekać po 3 strąki czerwonej i żółtej papryki. Czosnek oraz cebulę obrać i także drobno posiekać.
Olej rozgrzać na patelni podsmażyć mięso. Dodać posiekaną paprykę, cebulę i czosnek. Podsmażyć razem. Przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i kminkiem. Kukurydzę, fasolę oraz pomidory osączyć, dodać do mięsa i razem zagotować.
Pozostałe połówki papryki napełnić farszem i włożyć do natłuszczonej żaroodpornej formy. Wlać gorący bulion, dokładnie przykryć folią aluminiową. Piec około 30 minut w temperaturze 180°C.
Chipsy włożyć do zamykanej torebki foliowej, lekko rozdrobnić i wymieszać z serem. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Podpieczone papryki posypać chipsami z serem. Podawać posypane natką.