PORCJA: 416 kcal

PRZYGOTOWANIE: 25 minut

Na 4 porcje

  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 250 g serka mascarpone
  • 300 ml kremówki
  • paczka podłużnych biszkoptów
  • szklanka mocnej kawy espresso
  • szklanka likieru Bailey’s
  • po 125 g jagód i malin
  • cukier puder

Żółtka oddzielić od białek i zmiksować z cukrem. Połączyć z mascarpone. Kremówkę i białka jajek ubić (osobno), połączyć z masą serową. Masę wstawić do lodówki. Biszkopty połamać na kawałki. Kawę i likier wymieszać. Owoce umyć, osuszyć. W pucharkach układać na zmianę krem i kawałki biszkoptów, polewać je kawą z likierem, a następnie przekładać owocami. Odstawić do lodówki minimum na 3 godziny. Przed podaniem deser posypać cukrem pudrem.