Składniki:
- 8 kromek z chleba kanapkowo – tostowego Dan Cake,
- 400 gram kurek
- 2 pietruszki
- 2 marchewki
- seler
- por
- ząbek czosnku
- średniej wielkości cebula
- 0,5l bulionu drobiowego
- sól, pieprz
- masło
- ulubione zioła
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Wcześniej przygotowujemy bulion. Kurki oczyszczamy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę podsmażamy na maśle. Gotowe grzyby dodajemy do bulionu. Następnie kroimy warzywa, podsmażamy chwilę i stopniowo dodajemy do wywaru. Całość gotujemy około 20/25 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie podpiekamy grzanki np. w piekarniku i wycinamy z nich serca. Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy według uznania. Podsmażamy resztę kurek. Gotowy krem przelewamy do miseczek, dekorujemy grzybami oraz świeżą natką pietruszki.