Składniki:

  • pierś z indyka - 400 gramów
  • Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie
  • suszone śliwki - 8 sztuk
  • ser camembert - 200 gramów
  • gorzka czekolada - 10 gramów
  • sok pomarańczowy - 3 łyżki
  • ketchup ognisty Hellmann's - 5 łyżek
  • olej słonecznikowy - 100 mililitrów

Pierś z indyka umyj, osusz i okrój z błonek. Następnie pokrój w plastry o grubości 1 centymetra. Ser okrój ze skórki i podziel na mniejsze kawałki. Na mięso nałóż kawałek foli spożywczej i dokładnie rozbij. W środek włóż kawałek sera oraz jedną suszoną śliwkę. Całość dokładnie zawiń, nakładając na siebie brzegi. Mięso panieruj w Fix Nuggetsy Knorr według wskazówek z opakowania, po czym obsmaż na rozgrzanej patelni. Chwilę podduś, aby kotleciki w środku nie były surowe. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Sok pomarańczowy połącz z ketchupem, dodaj rozpuszczoną gorzką czekoladę, a następnie sos z opakowania Fix Knorr. Kotleciki podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami.