● 2 filety z piersi kurczaka
● główka kapusty włoskiej (60 dag)
● cebula
● kawałek świeżego imbiru
● 800 ml bulionu warzywnego
● mały pomidor
● 2 łyżki oleju sezamowego
● szklanka śmietany
● łyżeczka soku z cytryny
● 2 łyżki mąki
● sól, pieprz

■ Kapustę włoską oczyścić, umyć, pokroić. Cebulę i imbir obrać, pokroić na plasterki.
■ Bulion zagotować, dodać kapustę, cebulę, imbir, gotować 5 min.
■ Łyżkę kapusty wyjąć, resztę zupy zmiksować z mąką i śmietaną, przyprawić, zagotować.
■ Kurczaka pokroić w cienkie paski. Olej rozgrzać na patelni, mięso obsmażyć ze wszystkich stron, oprószyć solą i pieprzem. Pomidor pokroić na kawałki.
■ Kurczaka, pomidor i kapustę dodać do zupy, podgrzać, przyprawić, skropić sokiem z cytryny.