POMIDORY
Pieczone są podstawą typowego brytyjskiego śniadania, ale grillowane są jeszcze lepsze, bo słodsze. Posyp je posiekaną swieżą bazylią i solą.

MARCHEWKI
obrane, w całości, połóż na ruszt na 5 minut. Pod koniec grillowania posmaruj włoskim dressingiem lub marynatą.

AWOKADO
Przekrój na pół, wyjmij nasiono. Skrop miąższ octem vinegret lub posyp solą, ziołami i posmaruj oliwaąz oliwek. Połóż na grillu skórą do dołu i piecz aż będzie miękkie.

JABŁKA
obrane, bez nasion i pokrojone w cienkie plastry po zgrillowaniu skrop cytryną i posyp cynamonem. Podaj z lodami.

BANANY
Nie obieraj ich ze skóry, tylko przetnij na pół wzdłóż. Lekko je przypiecz (przez ok. minutę), następnie dodaj do sałatki owocowej albo do banana split.

ARBUZ
pokrojony w kawałki grilluj przez minutę. Skrop octem balsamicznym i podaj z serem ricotta. To smakowa bomba!

BAKŁAŻAN
Pokrój w centymetrowe plastry, posól i odstaw na pół godziny, żeby zmiekł. Grilluj przez ok. 10 min na każdą stronę.

MELON
potnij na ósemki, usuń ziarna i grilluj przez minutę. Możesz też owinąć kawałki melona szynką prosciutto, grillować przez minutę i podawać jako przystawkę.

PIEROGI
Tak, dobrze widzisz. Grillowane pierogi są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Możesz grillować i te ruskie, i te z mięsem, a nawet te z owocami. Piecz je na silnym ogniu, az skórka będzie chrupiąca.

FIGA
Przekrój na pół, skrop balsamico i posyp brązowym cukrem. Posmaruj ruszt oliwą, żeby owoc do niego nie przywarł. Piecz po 3 min na kadą stronę. Podawaj z serem ricotta.

CIASTO PIASKOWE
Pokrojone na kawałki piecz na grillu aż pojawią się brązowe paski od rusztu. Podawaj polane sosem czekoladowym, ze swieżymi owocami i lodami.

Słodkie pianki marshmallow
grilluj (przez pół minuty) nabite na patyczki do szaszłyków pojedyńczo lub po kilka sztuk. Po zdjęciu z rusztu polej je syropem do deserów. Pyszne!