porcja: 350 kcal  
przygotowanie: 65 minut  
na 10 porcji

l 7 jajek
l 250 g cukru  
l cukier waniliowy
l starta skórka  
i sok z 2 pomarańczy
l 30 g mąki  
l 80 g utartego biszkoptu  
l280 g zmielonych orzechów włoskich
l masło i bułka do formy
l kandyzowane owoce (np. mango, papaja) oraz połówki orzechów włoskich do dekoracji

Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym. Dodać skórkę i sok z pomarańczy. Białka ubić z resztą cukru i połączyć z masą żółtkową. Dodać mąkę, biszkopt i orzechy. Delikatnie wymieszać. Ciastem napełnić natłuszczoną i wysypaną tar tą bułką foremkę. Piec 45 minut w 200°C. Ostudzić. Przed podaniem ciasto udekorować owocami i orzechami.