Porcja: 409 kcal

Przygotowanie: 55 minut

Na 4 porcje:

  • cebula
  • ząbek czosnku
  • marchewka
  • łodyga selera naciowego
  • 1–2 papryczki chili
  • 500 g mięsa mielonego
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 300 ml bulionu
  • sok z limonki
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • sól
  • pieprz

Cebulę, czosnek i marchewkę obrać. Seler oczyścić. Chili rozkroić, usunąć pestki. Warzywa i czosnek posiekać. Mięso mocno podsmażyć na oleju. Włożyć warzywa i czosnek. Chwilę razem smażyć. Dodać koncentrat i bulion, sok z limonki, pieprz oraz sól do smaku. Dusić ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Fasolę opłukać, dodać do potrawy i dusić jeszcze 15 minut. Posypać natką. Podawać w filiżankach, z tortillą.