Składniki na 4 porcje

  • 40 dag wołowiny
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki natki
  • pikantna salsa pomidorowa Delecta
  • burittos "Wraps" czosnkowo-ziołowe Delecta (marynata+dressing)
  • tortille pszenne "Wraps" Delecta (1 opakowanie/ 8 sztuk)
  • 4 łyżki śmietany
  • 15 dag żółtego sera
  • sól

Mięso zmielić lub drobno posiekać, wymieszać z marynatą i łyżką oleju. Fasolę osączyć z zalewy. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać mięso, salsę, smażyć ok. 5 minut, włożyć fasolę, natkę, posolić, wymieszać. Smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu. Tortille podgrzać, nałożyć mięso, zwinąć, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Posypać tartym serem, polać dressingiem, zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Mieszankę na dressing wymieszać ze śmietaną.