porcja: 359 kcal  
przygotowanie: 35 minut 
na 6 porcji

l 500 g krewetek (mrożonych)  
l 300 g małych pieczarek
l papryczka chili
l ząbek czosnku
l cebula
l 4 łyżki masła
l łyżka pasty curry
l 2 łyżki oleju  
l 2–3 łyżki jogurtu naturalnego  
l 400 ml mleka kokosowego
l 8 pszennych placków
l listki kolendry
l sól
l pieprz

Krewetki rozmrozić. Pieczarki opłukać. Papryczkę drobno pociąć. Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Połowę masła rozgrzać. Podsmażyć na nim krewetki. Wyjąć. Dodać resztę masła, curry i olej. Chwilę smażyć. Dodać cebulę i czosnek, a następnie papryczkę i pieczarki. Smażyć ok. 10 minut. Wlać jogurt wymieszany z mlekiem kokosowym. Dodać krewetki oraz sól i pieprz do smaku. Zagotować. Placki podgrzać w piekarniku. Napełnić farszem. Przed podaniem posypać kolendrą.