1. WYSTARCZY TO ZAMROZIĆ

Rozwiązanie rozpocznij od zakupu plastikowych torebek.Potem zastanów się jakie owoce i warzywa w nich zarozić. Będzie to bardzo prosty sposó na to żeby rano wyjąć je z lodówki i wrzucić do blendera. Dodaj jedynie odrobiny soku pomarańczowego, mleka i posyp lyżką kakao, cukru waniliowego czy cynamonu. Zamrozić możesz owoce, szpinak, warzywa które lubisz. Rób z nich koktajle wzmacniające twój organizm. Takie zestawy można przygotować szybko i na długo. To świetne rozwiązanie.

2. PAMIĘTAJ O SZYBKIM DRUGIM ŚNIADANIU

Przede wszystkim zakup styowe i wygodne słoiczki, do których bedziesz mogła spakować np. szybką owsiankę z bananem lub pokrojone warzywa (np. ogórek lub marchewki), połączone z hummusem, bardzo dobry jest również jogurt grecki lub tzatziki.

3. GOTOWE NA PATELNIĘ

Podobna zasada dotyczy obiadu. Wystarczy, że spakujesz w torebki foliowe elementy(składniki) twojego obiadu np. szpinak, kurczak i gotowana marchewka w trzy osobne torebki. Zabierzesz je do pracy i wrzucisz na patelnię. Wykonanie takiego obiadu zajmie Ci około 7-10 minut. Oczywiście warto mieć ze sobą przyprawy. Najważniejsze jest żebyś w weekend tuż przed całym tygodniem zaplanowała sobie zestawy na cały tydzień i zamroziła zestawy w torebkach.

Zobacz także:


Wszystko na temat diety 2016 znajdziesz tutaj

Sprawdź przepisy na sałatki