SKŁADNIKI Na 4 PORCJE

  • 4 duże i mały pomidor
  • 2 puszki tuńczyka rozrobionego w sosie KING OSCAR
  • po 2 łyżki ziaren kukurydzy i zielonego groszku z puszki
  • 2 cebulki dymki
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz, bazylia

4 duże pomidory umyć, przekroić w poprzek na pół i delikatnie wydrążyć obie połówki. Wnętrze pomidorów oprószyć bazylią i pieprzem.

Mały pomidor umyć, pokroić w kostkę. Dymki oczyścić, pokroić w półkrążki. Tuńczyka osączyć z zalewy.

Zielony groszek, kukurydzę, pokrojony pomidor, dymki i tuńczyka wymieszać z majonezem. Sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Połówki wydrążonych pomidorów napełnić sałatką z tuńczykiem. Ewentualnie udekorować listkiem bazylii.