Zupa kurkowa
Jeśli lubicie kurki z pewnością pokochacie tę zupę!

Opublikowano: 27.07.2014, 11:03
Reklama
Składniki:
Reklama
- porcja rosołowa mięsa
- pudełeczko kurek 250 g
- włoszczyzna
- sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy
- cebula
- kubeczek śmietany do zupy
- masło
- natka pietruszki
- woda
Reklama
Włośzczyznę myjemy, obieramy i kroimy. Wraz z mięsem gotujemy dodając przyprawy - sól, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe do smaku. Cebulę drobno kroimy i wraz z umytymi i pokrojonymi kurkami smazymy na maśle. Po 10 minutach dodajemy do wywaru. Zupę doprawiamy śmietaną i gotujemy jeszcze przez 10 minut. Przed podaniem posypujemy drobno pokrojoną natką. Można podawać z makaronem lub grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
20.10.2021, 10:41
Historie
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
12.12.2023, 13:15
16.01.2023, 08:39
Rytuały i przesądy
Por na miłość kryje w sobie wielką moc. Wystarczy dodać go do zupy, ale jest 1 haczyk
10.10.2023, 11:37
25.03.2022, 08:00
26.07.2021, 15:45
Kuchnia
Zupy dietetyczne, które przygotujesz w kilka chwil. 5 fit przepisów na pyszne, niskokaloryczne posiłki na lato
24.06.2022, 13:25
Kuchnia
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
21.12.2021, 09:20
25.11.2020, 08:55
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa