Zupa kalafiorowa
Niby zwykła a jednak wzbogacona o gałkę muszkatołową i ser camembert, co sprawi, że na nowo ją polubisz.

Opublikowano: 11.01.2011, 11:00
Reklama
- 2 l bulionu warzywnego z kostki
- paczka mrożonego kalafiora
- 10 dag sera camembert
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Reklama
Bulion zagotuj, na wrzący wrzuć kalafior.
Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Całość lekko rozdrobnij (np. ubijaczką do ziemniaków).
Dodaj pokrojony w kostkę ser i delikatnie zamieszaj.
Przypraw do smaku gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Kuchnia
Zupy dietetyczne, które przygotujesz w kilka chwil. 5 fit przepisów na pyszne, niskokaloryczne posiłki na lato
24.06.2022, 13:25
Historie
„Od 5 lat chowam wnusia jak własne dziecko, bo moja córka nie ma na to ochoty. Ale po 800+ chętnie łapki wyciąga”
29.03.2025, 14:00
07.09.2014, 09:38
Historie
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
12.12.2023, 13:15
20.10.2021, 10:41
16.01.2023, 08:39
Rytuały i przesądy
Por na miłość kryje w sobie wielką moc. Wystarczy dodać go do zupy, ale jest 1 haczyk
10.10.2023, 11:37
25.03.2022, 08:00
27.04.2024, 07:15
Kuchnia
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
21.12.2021, 09:20
25.11.2020, 08:55
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa