Smalec grzybowy
Pyszny szczególnie z kromką razowego chleba i kwaszonym ogórkiem.

Opublikowano: 13.01.2009, 13:03
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 50 dag słoniny
- 25 dag cebuli
- 25 dag pieczarek
- łyżeczka startych na pył suszonych grzybów
- płaska łyżeczka białego mielonego pieprzu
- sól
Reklama
Słoninę potnij w kostkę, wytop na patelni. Posiekaj i dodaj cebule. Gdy staną się szkliste, dodaj drobno posiekane pieczarki, przyprawy oraz namoczony w odrobinie wody zmielony susz grzybowy. Wymieszaj. Smaż, aż skwarki ze słoniny staną się złociste. Ostudź smalec, przelej do kamiennego garnka. Odstaw do zastygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Na feriach w Białymstoku poczęstowali mnie smalcem. Nie sądziłam, że w tych czasach ktoś jeszcze je takie rzeczy”
03.03.2025, 11:15
Kuchnia
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
21.12.2021, 09:20
25.11.2020, 08:55
Profilaktyka
Czy smalec gęsi jest zdrowy i warto stosować go na kaszel i przeziębienie? Rozwiewamy wątpliwości
26.01.2021, 14:00
03.09.2020, 08:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa