Bulion drobiowy
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 1 godz. 45 minut

SKŁADNIKI NA 2 LITRY
1/2 kury rosołowej
2 cebule
1/2 selera
4 marchewki
ew. 2 łodygi selera naciowego
por
1/2 pęczka natki pietruszki
po 10 ziaren czarnego pieprzu i kolendry
ew. po gałązce świeżego tymianku, rozmarynu, oregano i majeranku
Cebule obrać z zewnętrznych łupin, opalić nad ogniem. Warzywa oczyścić, obrać, opłukać, pokroić na kawałki. Natkę opłukać.
Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać 2 i 1/2 l zimnej wody, zagotować. Zmniejszyć ogień, gotować, zdejmując szumowiny.
Gdy szumowiny przestaną się pojawiać, dołożyć warzywa, przyprawy, natkę i ew. związane razem zioła. Gotować na małym ogniu 45 minut. Wyjąć mięso i gotować jeszcze ok. 1 godziny.
Bulion przecedzić przez gęste sito. Schłodzić, usunąć tłuszcz.
Polecane
„Teściowa myśli, że kolagenowy bulion zrobi z niej modelkę. Ma 60 lat na karku, a w głowie nadal siano”
Domowa kostka rosołowa – prosty przepis na zdrowy bulion. Jak ją przygotować, do czego dodawać i jak przechowywać?
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa