Reklama

Na 6 porcji:

Reklama
  • 20 dag makaronu kokardki
  • strąk czerwonej papryki
  • ogórek kiszony
  • 2 pomidory
  • 4 różyczki brokułów
  • por
  • sól
  • 15 dag szynki
  • 1/2 pęczka natki
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżka śmietany
Reklama

Makaron ugotuj al dente, odcedź, przelej zimną wodą, odsącz. Paprykę umyj, oczyść z pestek, pokrój w kostkę. Natkę opłucz i osącz, posiekaj. Ogórek i obrane ze skóry pomidory potnij w kostkę. Brokuły zeszklij w osolonym wrzątku, ostudź. Pora pokrój na krążki, szynkę - w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem i śmietaną, przypraw. Polej makaron.

Reklama
Reklama
Reklama